Keresés
Close this search box.

Az életem története írót kovácsolt belőlem.

Dubai city víz

Hollywoodba illő történet

Amikor Dubajba mentem dolgozni, sokan azt hitték, hogy szőke, szingli nőként örömlány leszek. Hiába kaptam menedzseri állást, azért láttam az emberek szemében azt a kaján szikrát, hogy persze, persze…

Amikor kint éltem, akkor mindenki azt hitte, hogy én a Kánaán közepén ülök, multimilliomos vagyok, és tuti, hogy kifogok egy arab sejket.

A valóság nagyon messze állt attól, amit az emberek gondoltak. A gond az, hogy sokan úgy képzelnek el dolgokat, hogy sosem jártak az adott országban.

Miután hazaköltöztem, és pár embernek elmondtam a történetemet, mindig az volt a reakció, hogy „Úristen, ez egy Hollywoodba illő történet!”

Dubaj valódi arca

Több mint 20 valós történetet elmesélő könyvet olvastam már, ezért úgy gondoltam, hogy veszem a bátorságot, és leírom, hogy mi is van a dubaji csillogás mögött.
Szeretném, ha az emberek megismernék Dubaj valós arcát, nem csak azt a csillogást, ami a médiából folyik.

Én kimentem, láttam és megéltem, hogy milyen a közel-keleti kultúra, milyen is az az élet, ahol az arab férfiak bármelyik nőt kilóra megvehetik, és akiknek semmi sem drága.

Láttam viszont azokat a csadoros asszonyokat is, akik az utcapadkákon ültek a pici gyerekeikkel, és a betevő falatért könyörögtek.

Ezt persze nem mutatja a tévé. Megéltem azt is, hogy a börtön elől kellett menekülnöm, pedig egy talpraesett nő voltam.

A hirtelen meggazdagodás is csak egy jó nagy beetetés, hiszen egy menedzsernek is rengeteget kell dolgoznia, hát még a rabszolgaként tartott ázsiai bevándorlóknak.

Burjkhalifa

A csoda

Őszintén szólva én fellélegeztem, amikor magam mögött hagytam Dubajt: azt a forróságot, ami állandóan a torkomat kaparta, a sivatagi port, amitől asztmás lettem, a jóképű arab pasikat, akiket a nő lelke egyáltalán nem érdekel (csak a teste), a csillogást, amit eddig soha, sehol nem láttam, de a szomorú, könnytől áztatott munkásarcokat is.

Érzékeny nőként talán az volt a legfájóbb, amikor olyan embereket láttam, akik nem tudtak tenni a jövőjük érdekében semmit. Nekem még egyszerű dolgom volt, mivel az útlevelem nálam volt, és bármikor elhagyhattam az országot.

Nem értem el az álmomat, amit szerettem volna, de helyette kaptam egy életre szóló boldogságot, mivel meddő nőnek nyilvánítva, a Közel-Keleten, csodával határos módon mégis teherbe estem.

Ismerd meg a könyveimet!

A történetemet két könyvben meséltem el.

A képekre kattintva a könyvek bemutató oldalán olvashatsz róluk több információt.

Kövess a Facebookon is!

Költözéssel kapcsolatos tippekért kövesd az Emi költözési tanácsadó oldalamat

Ha kíváncsi vagy a könyveimre és az inspiráló posztjaimra, kövesd a
Nagy Emőke hivatalos szerzői oldalamat